Hoe mooie foto's maken voor je blog ?

Content marketing is de laatste jaren erg in opgang gekomen. De klant stapt geen winkel meer binnen om informatie te vragen. De klant van vandaag raadpleegt daarvoor het internet. En dus heb je maar best nuttige informatie staan op je website en je blog. Al was het maar om hoger te ranken in Google.

Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller aandacht hebben voor artikels die voorzien zijn mooi beeldmateriaal. Gewone tekst vinden ze maar niets. Maar hoe geraak je aan interessant beeldmateriaal ?

Optie 1 : Bedrijven als Shutterstock leveren prima foto's die vrij zijn auteursrechten aan lage prijzen. Nadeel is echter dat ze zeer onpersoonlijk zijn en niets met uw bedrijf te maken hebben. En foto's van uw laatste bedrijfsevent vind je al helemaal niet in een beelddatabank.

Optie 2 : U huurt een professioneel fotograaf in die voor u de beelden maakt. Een vakman vraag tussen de 80 en de 120 euro per uur. Dat is een prima oplossing indien u meerdere foto's nodig hebt en de fotograaf minstens een uur bij u aan de slag kan.

Optie 3 : Voor één blogartikel met één foto laat u best geen vakfotograaf langskomen. In dat geval bent u op uzelf aangewezen. Een fotocursus van een dag voor de communicatie-afdeling bij u op het bedrijf, is dan een betere oplossing. Op één dag leer je met de camera omgaan en krijg je inzicht in de regels van de compositie. Dat is een eenmalige investering die u in staat stelt aantrekkelijke foto's te maken bij al uw toekomstige blogartikels. Op die manier maakt u meteen het verschil met de concurrenten.

 

Hoe mooie foto's maken voor je blog ?

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x